SK_rotor by Night (2)

Grad Sisak novim LED svjetiljkama postao pametni grad

16.10.2018 News

Ponosno objavljujemo da je tvrtka Led Elektronika uspješno izvršila projekt „modernizacija energetski učinkovite i ekološki javne rasvjete Grada Siska“.
U sklopu najvećeg projekta modernizacije javne rasvjete u Republici Hrvatskoj do danas s Grad Sisak je izvršio rekonstrukciju kompletnog sustava javne rasvjete novim LED pametnim svjetiljkama. U okviru Usluge poboljšanja energetske učinkovitosti javne rasvjete grada Siska, tvrtka LED Elektronika d.o.o. provela je zamjenu nešto manje od 8000 zastarjelih, neučinkovitih i ne ekoloških rasvjetnih tijela novim LED svjetiljkama na području grada i okolnih mjesta. S obzirom na količinu ugrađenih rasvjetnih tijela i opseg radova ovo predstavlja trenutno najveći projekt rekonstrukcije javne rasvjete u Hrvatskoj, a jedan je i od većih u regiji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 28,8 milijuna kuna s PDV-om i time je godišnje potrošnja električne energije smanjena za više od 85% u odnosu na postojeće stanje! Novougrađene LED svjetiljke serije PrecisionLux proizvedene su u pogonima tvrtke LED Elektronika u Ivanić Gradu. Radi se o najnovijoj generaciji visokoučinkovitih i kvalitetnih LED svjetiljki koje troše višestruko manje električne energije, a daju veću količinu rasvjetne moći od do sada korištenih. U njihove važne značajke ubrajaju se primjena specijalnih leća (optike) za precizno osvjetljavanje prometnica, optimalna temperatura boje i produljeni vijek trajanja izvora.
Ovaj projekt je realiziran po modelu ključ u ruke kao pružanje energetske usluge. Grad Sisak
je s LED Elektronikom, kao Pružateljem usluge, sklopio ugovor o energetskoj učinkovitosti gdje LED Elektronika na sebe preuzima cjelokupni financijski, tehnički i komercijalni teret i rizik investicije.