4. KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ RASVJETI

11.10.2016 Obavijesti

Četvrta konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti pokazala da suvremena rješenja sustava rasvjete omogućavaju značajno smanjenje potrošnje električne energije u odnosu na dosadašnja, zastarjela rješenja, čime se istodobno troškovi za rasvjetu mogu sniziti čak i do 90%, a time se ujedno i izravno i neizravno djeluje na zaštitu okoliša.

Led Elektronika je tako dobila priliku prezentirati životni ciklus projekta povećanja energetske učinkovitosti javne rasvjete. Projekt modernizacije javne rasvjete grada Vrbovca je bio idealan primjer za demonstraciju ušteda u električnoj energiji te ostalim beneficijama koje nudi LED rasvjeta. Od tehnologija u upotrebi, posebno su bili zanimljivi sustavi nadzora i sustavi regulacije.

Ovogodišnja Konferencija, ponovno održana u hotelu ‘Antunović’ u organizaciji tvrtke ENERGETIKA MARKETING i Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) okupila je najveći dio onih kojima su rasvjeta i sustavi rasvjete dio svakodnevnog posla: od proizvođača opreme i ponuđača usluga, preko izvođača, instalatera i projektanata, do potencijalnih investitora, odnosno krajnjih korisnika rasvjete: predstavnika jedinica lokalne samouprave, brojnih tvrtki i ustanova, održavatelja i upravitelja zgrada, a bili su tu i predstavnici nadležnih državnih tijela i studenti visokih učilišta.

Bilo je riječi i o mogućnostima financiranja projekata javne rasvjete koje pruža HEP ESCO i o programu tehničke pomoći Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pri prijavi natječaja na ESCO projekte.

Vanjski članci:

https://www.youtube.com/watch?v=5cYeG0FFhy8

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1970837/energetski-ucinkovita-javna-rasvjeta-sve-vise-gradova-i-opcina-okrece-se-jeftinijoj-i-modernijoj-tehnologiji/