Uspješno završena prva faza projekta informatizacije čekaonica u policijskim postajama

28.02.2015 Obavijesti

LED Elektronika je uspješno pustila u pogon sustav za upravljanje redovima čekanja  - eRedomat –  u Policijskim postajama u Sesvetama i Heinzelovoj. Sustav je temeljen na softverskom rješenju enQMS i namijenjen je za centralno upravljanje redovima čekanja u poslovnicama s jako velikim protokom ljudi. Ljudi više neće morati stajati u redu čekanja niti čekati u poslovnici, točnu informaciju o vremenu dolaska na red korisnici će moći provjeriti putem svojih mobilnih telefona. Ovaj inovativan pristup upravljanja redovima čekanja uvelike će doprinijeti boljem iskorištavanju slobodnog vremena korisnika s jedne strane, dok će s druge strane voditelji poslovnica moći pratiti aktivnost u poslovnicama te prema tome organizirati i optimirati rad šaltera.

Uvođenjem eRedomata, redovi čekanja na šalterima u Policijskim postajama odlaze u prošlost. Korisnicima je omogućena prijava u red čekanja putem djelitelja listića u poslovnicama te prijava, odjava i provjera statusa u redu čekanja putem interneta (WEB stranica MUP-a) ili putem besplatne mobilne aplikacije prilagođene za sve mobilne platforme (Android, IOS, Windows).

Sustav je trenutno u testnoj fazi u Policijskim postajama u Sesvetama i Heinzelovoj, a do kraja godine će im se priključiti i Policijska uprava u Petrinjskoj te Policijska postaja u Velikoj Gorici. Mobilna aplikacija za građanstvo će biti objavljena tokom jeseni čime će se postići potpuna funkcionalnost sustava. Tokom iduće godine planira se proširenje sustava i na ostale policijske postaje u Hrvatskoj.

Sustav eRedomat razvijen je za Ministarstvo unutarnjih poslova kroz projekt za program povećanja dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdskoplaninskim područjima i otocima koje je financirala Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Ostali mediji: 

http://www.netokracija.com/redomat-policijske-postaje-mup-led-elektronika-106619

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dobrodosli-u-21-stoljece-pametne-aplikacije-uskoro-ukidaju-redove-u-policijskim-postajama/836129.aspx