Sudjelovanje na projektu Living Lab Koprivnica

13.03.2019 Obavijesti

Ponosno objavljujemo kako je tvrtka LED elektronika sudionik projekta „Living Lab Koprivnica“, te je sudjelovala na otvorenju projekta dana 12. ožujka 2019. godine.

Na vitalnom području grada Koprivnice, znanstvenici, poduzeća koja pružaju rješenja javne rasvjete, javni sektor te građani, zajednički testiraju i stvaraju nova rješenja za još efikasnije upravljanje energetskim sustavom. Uz primarni cilj, uštedu energije upotrebom javne rasvjete temeljene na LED tehnologiji, laboratorij na otvorenom omogućit će primjenu najnovije tehnologije i proizvesti različita primjenjiva rješenja.

LED elektronika je sudjelovala aktivno kao proizvođač LED rasvjete, te je na 2 testna polja ugradila svoj PrecisionLux 2 model svjetiljke, koja je svojom modularnošću omogućila široku primjenu pružajući uvijek visoku kvalitetu, efikasnost i pouzdanost, a implementirano je rješenje s kombinacijom više različitih leća na istoj svjetiljki, gdje je sami koncept razmještaja leća nastao matematičkim modelima unutar tvrtke, što je kasnije i potvrđeno laboratorijskim mjerenjima i mjerenjima na terenu, te takvo rješenje omogućuje ugradnje manjeg broja svjetiljaka za istu pokrivenost površine zadržavajući time srednju osvijetljenost i jednolikost. Uz navedeno, svjetiljke PrecisionLux 2 su na većoj prometnici, opremljene i standardiziranim NEMA socket-om, što omogućuje naknadnu ugradnju različitih tipova senzora i regulatora, bilo vlastite ili druge proizvodnje, stvarajući time pametni čvor unutar mreže javne rasvjete.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.