Modernizacija energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete Grada Siska

17.08.2016 Obavijesti

Ponosno objavljujemo da smo dana 14.04.2016. godine uspješno završili projekt „modernizacije energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete Grada Siska“. Projekat se bazirao na zamjeni dotrajale i zastarjele natrijeve javne rasvjete sa LED javnom rasvjetom iz familije PrecisionLux koja je dio naše proizvodnje i kao takva predstavlja Hrvatski proizvod. Vrijednost investicije je iznosila 1.040.462,50 kn (bez PDV-a) , od toga je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao sa 40 % opravdanih troškova investicije. Ovim projektom su se zamjenila rasvjetna tjela u ulicama Hrvatskih domobrana,  Ive Rukavine Siđe, Kneza Branimira, Hrvatskog narodnog preporoda , Odranskoj ulici, na mostu Gromova te u ulici Josipa Jurja Strossmayera (prilaz mostu, raskrižje Žitna). Projektom je ostvarena ušteda u odnosu na referentno stanje:

  • u potrošnji električne energije od 127008 kWh što je manje za 53% % od prijašnje potrošnje, također je smanjena emisija CO2  za 47,75 t
  • Ukupno smanjenje troškova električne energije na godišnjoj razini za grad iznosi 138 125 kn.  Zadovoljni smo cijelokupnom izvedbom i ponosno nastavljamo dalje sa novim projektima. U nastavku je slikovni prikaz modernizirane javne rasvjete na navedenim lokacijama na području Grada Siska.

Ostali mediji:

http://sisak.hr/sisak-dobiva-potpuno-novu-javnu-rasvjetu/

http://sisak.hr/nastavak-modernizacije-javne-rasvjete-2/

http://www.poslovni.hr/hrvatska/rekonstrukcija-javne-rasvjete-uz-pomoc-fonda-za-zastitu-okolisa-292142