Instalacija LED rasvjete – Grad Sisak i Staro Selo

Na području grada Siska i Starog Sela, LED Elektronika je postavila 207 komada 30W PrecisionLux1 LED svjetiljaka najnovije generacije, zamjenivši postojeće stare i dotrajale HST lampe. Stara rasvjetna tijela u obliku kugli, zamijenjena su novim LED svjetiljkama visoke svjetlosne iskoristivosti čime je dobivena rasvjeta visokog intenziteta i  jednolike rasvjetljenosti.

Također je postavljeno i 10 solarnih stupova s LED svjetiljkama u Starom Selu na inicijativu lokalnog stanovništva koje zbog nedostatka električne infrastrukture nikada nije imalo uličnu rasvjetu.

Uz značajne uštede energije, povećanu rasvjetljenost i 0% svjetlosnog onečišćenja svjetiljke su opremljenje PrecisionDimm modulima za preciznu regulaciju snage svjetiljke i intenziteta svjetlosnog toka ovisno o vremenskom intervalu (dijelu noći). Time se postiže dodatna ušteda od 25-50% u potrošnji rasvjete ovisno o ugrađenom režimu rada.

LED Elektronika je također 30 svjetiljaka opremila PrecisionBee modulima koji uz regulaciju snage (intenziteta), omogućuju daljinski nadzor i upravljanje rasvjetom s udaljene lokacije putem bežičnog  802.15.4 standarda (ZigBee). Svjetiljke su putem PrecisionBee modula daljinski povezane sa sustavom za daljinsko upravljanje i nadzor rasvjete - PrecisionLeap.

PrecisionBee modul omogućuje povezivanje svjetiljaka u bežičnu mrežu na redundantan način, tako da jedna svjetiljka može komunicirati direktno s više njih, čime je osiguran nesmetan rad sustava uslijed kvarnog stanja neke od svjetiljaka. Više svjetiljaka je grupirano u jedan segment, pri čemu u svakom segmentu mora postojati jedan sklop – koordinator  koji putem bežičnog 802.15.4 standarda komunicira sa svjetiljkama i skuplja podatke o njihovom stanju, te ih putem ugrađenog modema šalje na udaljenu lokaciju, u centar za nadzor i upravljanje rasvjetom.

Putem PrecisionLeap aplikacije se operateru s udaljene lokacije pruža mogućnost daljinskog upravljanja i nadzora nad pojedinačnom svjetiljkom, grupom svjetiljaka ili čitavom instalacijom, uz povratne informacije o stanju (dijagnostika stanja i eventualnh kvarova) svake pojedine svjetiljke.