+

Pravila o kolačićima

Pravila o kolačićima

Naša pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići, kako ih koristimo, koji su vaši izbori u vezi njih i gdje možete pronaći dodatne informacije o njima. Korištenjem ove stranice, pristajete na korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu od strane web stranica koje posjećujete. Kolačići obično pamte Vaše osobne ili web postavke, poput Vašeg željenog jezika ili adrese. Kasnije, kada posjetite istu web stranicu, Vaš preglednik vraća te tekstualne datoteke koje pripadaju toj web stranici. Navedeno omogućuje web stranici prikaz informacija prilagođenih Vašim željama.
Kolačići mogu pohraniti cijeli niz informacija, uključujući osobne podatke (poput Vašeg imena ili e-maila); međutim te se informacije mogu pohraniti samo ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje niste dopustili niti mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Spremljene postavke za pohranu i slanje kolačića nisu vidljive. Dodatno, možete promijeniti postavke internetskog preglednika i odabrati dopuštanje ili odbijanje zahtjeva za kolačićima ili brisanje pohranjenih kolačića nakon zatvaranja preglednika.

Koje kolačiće upotrebljavamo i zašto?

Kolačići sesije brišu se nakon zatvaranja preglednika. Koriste se za spremanje privremenih podataka, kao što je sadržaj košarice za kupnju. Možemo ih koristiti kako bismo omogućili pristup našem sadržaju.
Trajni kolačići ostaju na Vašem računalu čak i nakon zatvaranja preglednika. Web stranice ih koriste za pohranu podataka poput vašeg korisničkog imena ili zaporke, čime se štedi na prijavi svaki put kada posjetite web stranicu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike naših korisnika i poboljšali web stranicu prema Vašim potrebama. Ti su podaci anonimni – ne možemo vidjeti pojedinačne korisničke podatke.

Popis kolačića

KolačićImeSvrha
Google Analytics_dc_gtm_UA-#
_ga
_gid
collect
Kolačiće koristimo za prikupljanje informacija o načinu na koji korisnici stupaju u interakciju s našom web stranicom. Koristimo ove informacije za izradu izvješća i kao pomoć pri poboljšanju web stranice. Kolačići prikupljaju podatke u anonimnom obliku, uključujući i broj posjetitelja web stranice s kojih su posjetitelji došli na našu web stranicu i stranice koje su posjetili. Ako ne dozvolite te kolačiće, nećemo moći uključiti vaš posjet u našu statistiku.
Izvedbe web stranica_cfduidCloudflare koristi ovaj kolačić za prepoznavanje pouzdanog web prometa.

Koji su Vaši izbori u vezi s kolačićima?

Ako onemogućite kolačiće, odlučite ne dopustiti da se kolačići pohrane na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem pregledniku. Da biste pronašli informacije o podešavanju postavki kolačića, odaberite preglednik koji koristite.
Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Napominjemo, imajte na umu da ćete blokiranjem kolačića i dalje moći pregledavati ovu web stranicu, ali neke njene značajke možda neće biti dostupne.
Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako vidjeti kolačiće i kako upravljati njima i brisati ih, posjetite www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Da biste isključili praćenje usluge Google Analytics na svim web-lokacijama, posjetite ovu web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Promjene u našim pravilima o kolačićima

Sve promjene koje možemo učiniti u našoj politici kolačića u budućnosti bit će objavljene na ovoj stranici. Često se vratite na stranicu kako bi bili informirani o svim ažuriranjima ili promjenama naših pravila o kolačićima. Ova je politika kolačića zadnji put ažurirana 01. lipnja 2021. i zamjenjuje bilo koja druga pravila o kolačićima koja su bila primjenjiva do tog datuma.