+
Natrag na listu
Natrag na listu

PrecisionLux 1™

 • Napajanje/ Iskoristivost: 100 - 240 V AC, 50Hz / >90%
 • Ukupna snaga (W): 20
 • Faktor snage: > 0,95
 • Efikasnost (lm/W): 110
 • Svjetlosni tok (lm): 2 390
 • Temperatura svjetla / CRI: 2700 K - 4500 K / >80 (ovisi o boji svjetla)
 • Radna temperatura (°C): -30 °C do +45 °C
 • Pokrov / Kućište: Polikarbonat debljine 4 mm ili kaljeno staklo debljine 5 mm / Aluminijska legura
 • Težina / Dimenzije (DxŠxV): max. 5 kg / 408x252x75 mm
 • Promjer prihvata svjetiljke: 42 mm - 60 mm
 • Certifikati: CE (LVD and EMC), ENEC, IP66, IK09, ANSI C136.31
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas

Opis

PrecisionLux 1 je idealan izbor za modernu rezidencijalnu rasvjetu ili javnu rasvjetu s robusnim dizajnom i radnim vijekom od preko 100 000 sati. U usporedbi s konvencionalnom rasvjetom, ova svjetiljka ima znatno smanjenu potrošnju energije s odličnim osvjetljenjem, a njen raspon snage uz mogućnost regulacije intenziteta svjetlosnog toka ide od 20 do 60W. PrecisionLux 1 ima jednostavan plug&play modularni dizajn, toplu boju rasvjete s fleksibilnom i preciznom distribucijom svjetla te mogućnost komunikacije s PrecisionLeap sustavom za daljinsko upravljanje i nadzor rasvjete. Svjetiljka je 100% ekološki prihvatljiva, te ne sadrži okolišu štetne tvari.

Instalacija

Svjetiljka se montira na krak promjera od 40 do 60mm.
Za montažu svjetiljke potrebno je najprije demontirati zaštitni pokrov (staklo ili polikarbonat) odvrtanjem M3 vijaka na donjoj strani svjetiljke. Pažljivo držati pokrov kako bi spriječili ispadanje.
Kabel za napajanje provući kroz cijev koja nosi svjetiljku te ga uvesti u svjetiljku kroz uvodnicu na stražnjem kraju svjetiljke. Dopušteni vanjski promjer kabela je u rasponu 8 – 13mm. Uvodnica je dimenzije M20.
Standardni kabel predviđen za napajanje svjetiljke je NYY (PP00) i to:
– 3×1.5 mm2 u slučaju klase električke zaštite I
– 2×1.5 mm2 u slučaju klase električke zaštite II.
Stegnuti uvodnicu dovoljno da je onemogućeno pomicanje kabela kod potezanja rukom.
Nakon provlačenja kabela potrebno je spojiti L, N i PE (GND) vodiče na označene L, N i PE (GND) terminale unutar kućišta. U slučaju da je svjetiljka električke zaštite klase II dovoljno je spojiti vodove L i N. Terminali su opružnog tipa (spring) i predviđeni su za spajanje bez alata.
Vratiti pokrov u ležište i pritisnuti ga na brtvu razumnom silom (cca 20 N). Stegnuti 4 vijka za učvršćenje nosača momentom od 1.5Nm uz kontinuirani pritisak rukom na pokrov kako bi se osiguralo najbolje brtvljenje pokrova.
Cijev stegnuti na kućište pomoću priložene obujmice i 4 M8 vijka. Vijci prolaze s donje strane obujmice, a s gornje strane kućišta na vijak dolaze podložna pločica, elastična podložna pločica i matica. Moment stezanja matice iznosi 10Nm.

Sigurnost

1. U slučaju kvara ili bilo kakve greške na svjetiljci, obratite se proizvođaču ili nadležnom serviseru.
2. Prema standardu EN 62778, PrecisionLux serija uličnih svjetiljki pripada Grupi 1 proizvoda (Risk group 1).
3. Svjetlosni izvor (LED modul) svjetiljke mogu servisirati (zamjeniti) jedino proizvođač, ovlašteni serviser ili druge stručne osobe ovlaštene od strane proizvođača.
4. Ugradnja i održavanje PrecisionLux serije svjetiljaka dozvoljeno je jedino od strane obučenih osoba ili električara ovlaštenih od strane proizvođača. U slučaju nepoštivanja tih smjernica može doći do ozbiljnih ozljeda ili smrti.
5. Bilo koja vrsta preinake na svjetiljci mimo uputa za montažu strogo je zabranjena. Nepoštivanjem navedenog gubi se jamstvo.
6. Otvaranje svjetiljaka u bilo kojem slučaju van propisanog održavanja poništava jamstvo i isto se ne preporučuje.

Jedan od najvećih projekata modernizacije javne rasvjete u Hrvatskoj

Grad Sisak