+
Nazad na projekte
Nazad na projekte

Jedan od najvećih projekata modernizacije javne rasvjete u Hrvatskoj

Grad Sisak

003 007

U Sisku je provedena jedna od najvećih modernizacija javne rasvjete u Hrvatskoj. Rekonstruiran je cjelokupni sustav javne rasvjete s više od 9000 novih pametnih svjetiljka sa svjetlećim diodama, međusobno povezanih bežičnom vezom i integriranih u centralni upravljačko-nadzorni sustav PrecisionLeapTM SCADA koji korisniku omogućava provoditi nadzor i upravljati javnom rasvjetom s udaljenog centralnog mjesta. Cjelokupan projekt ostvaren je prema ESCO modelu, što znači da će se ukupna investicija otplatiti iz ostvarenih ušteda na električnoj energiji i troškovima održavanja javne rasvjete.

 

Podijelite na društvenim mrežama

O PROJEKTU:

Platforma PrecisionLeapTM je prvo ‘Smart City’ rješenje koje omogućuje integraciju gradske informacijsko – telekomunikacijske infrastrukture korištenjem pametne LED rasvjete kao komunikacijskog ‘backbonea’.

Pomoću PrecisionLeapTM korisniku se daje uvid u trenutno stanje pojedine svjetiljke na terenu i omogućava praćenje trenutne potrošnje, računanje kumulativne ili projiciranje potrošnje i daljinsko upravljanje pojedinom svjetiljkom ili cijelom grupom svjetiljki u samo nekoliko klikova. Također se može postavljati režim rada, paliti i gasiti svjetiljke ili daljinski konfigurirati upravljački modul unutar svjetiljke. Integracijom u platformu, LED svjetiljke dobivaju dodanu vrijednost i postaju dio žive infrastrukture lokalnih jedinica.