+
Nazad na projekte
Nazad na projekte

Prvi grad Hrvatskog Zagorja s LED rasvjetom

Grad Donja Stubica

004 007

Nakon postupka pripreme projekta i provedbe javne nabave, u Donjoj Stubici smo zamijenili gotovo 1300 LED svjetiljki. S izmjenom svjetiljki se započelo u Vučaku, a završilo u centru grada Donja Stubica. Iako se planirala ušteda od 60%, prva mjerenja pokazala su da je ušteda između 70 i 80%, stoga možemo reći kako je Donja Stubica jedan od naših najuspješnijih projekata.

Podijelite na društvenim mrežama

O PROJEKTU:

U Gradu Donja Stubica završena je realizacija projekta New light kojim se kompletna postojeća rasvjeta u Donjoj Stubici zamijenila novom, energetski učinkovitom LED rasvjetom, po principu zamjene lampe za lampu. Projekt je vrijedan 2,6 milijuna kuna, a isti će se financirati iz energetskih ušteda koje će se postići korištenjem LED rasvjete tijekom perioda od deset godina.

Ukupno je ugrađeno više od 1300 LED svjetiljaka, a uspješna suradnja s Gradom Donjom Stubicom je u kontinuitetu gdje se novim ugovorima broj LED svjetiljaka povećava te se Donja Stubica bliži biti grad sa stopostotnom LED rasvjetom.

Uz LED svjetiljke, Donjoj Stubici isporučen je i sustav za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom koji im omogućava pametno upravljanje i jednostavno održavanje javne rasvjete.