+
Natrag na listu
Natrag na listu

PrecisionLux T™

 • Napajanje/ Iskoristivost: 100 - 240 V AC, 50Hz / >90%
 • Ukupna snaga (W): 120
 • Faktor snage: > 0,95
 • Efikasnost (lm/W): 120
 • Svjetlosni tok (lm): 7 330
 • Temperatura svjetla / CRI: 2700 K - 4500 K / >80 (ovisi o boji svjetla)
 • Radna temperatura (°C): -30 °C do +45 °C
 • Pokrov / Kućište: Polikarbonat debljine 4 mm ili kaljeno staklo debljine 5 mm / Aluminijska legura
 • Težina / Dimenzije (DxŠxV): max. 16 kg / 795x307x204 mm
 • Promjer prihvata svjetiljke: Putem ugrađene konzole
 • Certifikati: CE (LVD and EMC), ENEC, IP66, IK09
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas

Opis

PrecisionLux T predstavlja idealan izbor za modernu tunelsku rasvjetu. Čini ga robustan dizajn s radnim vijekom od preko 100 000 sati te širok raspon snage (20-240W) s dinamičkom regulacijom intenziteta svjetlosnog toka. 100% je ekološki prihvatljiva, te ne sadrži okolišu štetne tvari, a osim toga ima i znatno smanjenu potrošnju energije s odličnim osvjetljenjem, u usporedbi s konvencionalnom rasvjetom. PrecisionLux T nudi mogućnost komunikacije i povezivanja s PrecisionLeap sustavom za daljinsko upravljanje i nadzor rasvjete.

Instalacija

Za montažu svjetiljke potrebno je najprije demontirati gornji dio kućišta (LED hladnjak) odvrtanjem M6 vijaka na gornjoj strani svjetiljke. Pažljivo držati pokrov kako bi spriječili ispadanje.
Kabel za napajanje provući kroz cijev koja nosi svjetiljku te ga uvesti u svjetiljku kroz uvodnicu na stražnjem kraju svjetiljke. Dopušteni vanjski promjer kabela je u rasponu 8 – 13mm. Uvodnica je dimenzije M20.
Standardni kabel predviđen za napajanje svjetiljke je NYY (PP00) i to:
– 3×1.5 mm2 u slučaju klase električke zaštite I
– 2×1.5 mm2 u slučaju klase električke zaštite II.
Stegnuti uvodnicu dovoljno da je onemogućeno pomicanje kabela kod potezanja rukom.
Nakon provlačenja kabela potrebno je spojiti L, N i PE (GND) vodiče na označene L, N i PE (GND) terminale unutar kućišta. U slučaju da je svjetiljka električke zaštite klase II dovoljno je spojiti vodove L i N. Terminali su opružnog tipa (spring) i predviđeni su za spajanje bez alata.
Vratiti pokrov u ležište i pritisnuti ga na brtvu razumnom silom (cca 20 N).Stegnuti 4 M6 vijka za učvršćenje pokrova momentom od 6Nm uz kontinuirani pritisak rukom na pokrov kako bi se osiguralo najbolje brtvljenje pokrova. Svjetiljka se može montirati na stup ili na zidove i fasade preko odgovarajućeg adaptera / nosača.
Dostupne su različite vrste dekorativnih zagrada, osiguravajući dekorativnu integraciju svjetiljke i stupa.

Sigurnost

1. U slučaju kvara ili bilo kakve greške na svjetiljci, obratite se proizvođaču ili nadležnom serviseru.
2. Prema standardu EN 62778, PrecisionLux serija uličnih svjetiljki pripada Grupi 1 proizvoda (Risk group 1).
3. Svjetlosni izvor (LED modul) svjetiljke mogu servisirati (zamijeniti) jedino proizvođač, ovlašteni serviser ili druge stručne osobe ovlaštene od strane proizvođača.
4. Ugradnja i održavanje PrecisionLux serije svjetiljaka dozvoljeno je jedino od strane obučenih osoba ili električara ovlaštenih od strane proizvođača. U slučaju nepoštivanja tih smjernica može doći do ozbiljnih ozljeda ili smrti.
5. Bilo koja vrsta preinake na svjetiljci mimo uputa za montažu strogo je zabranjena. Nepoštivanjem navedenog gubi se jamstvo.
6. Otvaranje svjetiljaka u bilo kojem slučaju van propisanog održavanja poništava jamstvo i isto se ne preporučuje.